Om oss

Vi är ett familjeägt företag som startades i början på 70-talet med en verksamheten idag med drygt 70 anställda, både chaufförer, terminalarbetar och tjänstemän. Ett systerbolag i Estland med ett 30-tal egna lastbilar och ca 50 chaufförer. Vi utför transporter över hela Europa med ca 35 egna lastbilar och lastbärare. Förutom rena transporttjänster har vi även lager- och terminalverksamhet i vår nybyggda lokal på ca 5.000 kvm + ett tält på dryga 2000 kvm. Här erbjuder vi även distributionstjänster i samband med lager och terminaluppdrag.

Vårt systerbolag, ACT,  Ahréns Container & Trailer AB (http://actab.se/) sysselsätter ett 60-tal dragbilar för både Container- och trailertrafik. Har ett avdelningskontor i Göteborg samt sitt huvudkontor här hos oss på Fornhöjdsvägen 101.

Hur vi blev till

Företag grundades av Lars Ahrén i början på 70-talet. I starten (förutom att köra ABBA´s turnéprylar efter segern i Eurovision med Waterloo) fraktade vi bildelar för Scania och sjöcontainers runt Mälardalen. Efterhand har bolagets transporter utökats från Mälardalen till hela Europa. Vi har sedan några år tillbaka ett verifierat klimatarbete vilket innebär att vi beräknar våra utsläpp varje år och har en handlingsplan för att sänka denna siffra! Från och med 2013 är vi också ISO-certifierade inom Kvalitet, Miljö, Arbetsmiljö och Trafiksäkerhet.

Under ett antal år har vi kört våra bilar på 100% RME men på grund av en hel del diverse oförklarliga reparationer, blev vi tvungna att avsluta och kör nu på vanlig diesel. Våra chaufförer har de tillstånd som krävs (YKB o dyl) och vi arbetar kontinuerligt med att försöka sänka vår bränsleförbrukning.

Fordonsflottan är ny och består mest av Euro5 och Euro6 motorer, samt några är även extra utrustade med Ecocruise-funktion för att ge lägre bränsleförbrukning och några med "I-see" funktion. Alkolås är också standard i våra bilar för att öka trafiksäkerheten.